ШКОЛА “14.ОКТОБАР” ДОБИЛА КОМБИ ВОЗИЛО
17.04.2015

ШКОЛА “14.ОКТОБАР” ДОБИЛА КОМБИ ВОЗИЛО

Школа за основно и средње образовање „14.ОКТОБАР“, која успешно ради на територији Градске општине Палилула, добила је комби возило за превоз ученика. Возило је купљено од донаторских средства, сакупљених на другом СВЕТОСАВСКОМ БАЛУ а на иницијативу архитекте мр Ивана Редија који дуго година живи и ради у Грацу (Аустрија).

На пригодној свечаности, о активностима школе, сарадњи са општином Палилула, хуманитарним активностима и донацији организатора „Светосавског бала“ говорили су: Зоран Николић,дипл.дефектолог, директор Школе за основно и средње образовање „14.ОКТОБАР“ у Нишу, Бобан ЏУНИЋ, председник Градске општине Палилула-Ниш, мр Иван Реди, архитекта, иницијатор доделе донације и организације „Светосавског бала“.

Желим да изразим велико задвољство што данас промовишемо резултате једне успешне активности доброчинства и донаторства наших нишлија исказане на другом Светосавском балу.
Школа “14.октобар” је захваљујући прикупљерним средствима добила комби возило, неопходно за остваривање васпитно образовног процеса и побољшање психофизичког стања деце ометене у развоју, истако је Бобан ЏУНИЦ, председник Градске опстине Палилула. Он је захвалио Ивану Редију на личном доприносу и иницијативи да се помогне овој установи као и Студентском културном центру и директору Миши Јовићу. “Вама је познато да је школа за основно и средње образовање „14. Октобар“, једна од две школе у Нишу - територији Градске општине Палилула , којој помажемо да побољша услове за образовање и рехабилитацију младих са лаким и умереним застојем у менталном развоју, као и деца са такозваним Дауновим синдромом и аутизмом.

Под слоганом “Бољи смо заједно” у хотелу “Гранд” 1. фебруара 2014. организовали смо други добротворни Светосавски бал. Ова манифестација је било место да се на јединствен начин покажу доброчинство и светосавље и оживи традиција грађанског Ниша, рекао је мр Иван Реди. Најмањи добротвони прилог је био 2000 динара, а сва прикупљена средства наменили смо школи за основно и средње образовање деце са посебним потребама “14. октобар”. Светосавски бал је 2013. године покренуо и организовао архитекта Иван Реди, а 2014.године организацију је преузео Студентски културни центар, подсетио је Миша Јовић, директор ове установе.
По речима Зорана Николића, директора Школе за основно и средње образовање „14.октобар“ ова установа од 1972.године има наменски саграђен објекат на површини од 2500 метара квадратних. Објекат се састоји од девет учионица, четири радионице, фризерског салона, два кабинета за наставу, фискултурне сале, просторије за продужени боравак, трпезарије као и све просторије потребне за рад стручних сарадника (логопеда,социјалног радника и психолога) и административног особља. Деци су у дворишту школе доступни травнати терен и асфалтирани спортски терен. У школи постоје и раде многобројне спортске, културно-забавне и друге секције, као и Ученичка задруга ''Наша нада''. Дефектолози наше школе- истиће директор Николић, баве се стручним питањима и унапређењу наставе на Стручним активима у школи и у оквиру Друштва дефектолога. Основну школу похађа 90 ученика у 15 одељења. Патронажа обухвата 2 ученика. Средњу школу похађа 70 ученика у 12 одељења. Овим поводом, ученицима школе подељене су брошуре „Пажљивкова правила у саобраћају“, као део образовног процеса ученика. (Д.Видојковић)

НТВ - Донацијама са Светосавског бала купљено возило за школу „14. октобар“